Järnvägens Bågskytteförening
Början

Takstolar på gång!

I dag den 13 mars så har Alléskolan börjat med takstolarna, det ser även ut som elen är på gång.Alléskolan fortsätter väggar, skjutfönster!

Nu börjar vår nya skjuthall att ta form, de första väggarna är resta.

Alléskolan börjar resa väggar!

Nu har Alléskolan börjat med att resa väggarna på vår nya skjuthall.
Gjutningen av grunden kommer att fortsätta under vecka 11.Arbetsdag på nya skjuthallen!

Idag så var vi 6 stycken som arbetade med att förbereda så att Alleskolan skall kunna fortsätta att gjuta nästa del av bottenplattan till skjuthallen. Arbetet gick ut på att bygga ett tält så att vi kan tina upp marken så mycket att kälen går ur. Detta är en förutsättning för att kunna fortsätta med gjutningen.Början till en tältstomme.Någon form av takstolar.Presenningstak.Kan detta vara ingången till en skogsbana?.Mera tak.Snyggt bygge!.Tänt var det här.

Grundplatta 1 gjuten!

Nu har Alléskolan gjutit den första biten av plattan till vår nya skjuthall.
Planen är nu att man gjuter den den andra biten av fyra på tisdag.

Bygget påbörjat

Under de första veckorna efter skolans jullov så har bygget av grunden till vår skjuthall kommit i gång.
Nu hoppas vi att det inte blir för kallt och snöigt, så att bygget kan fortsätta i den takt det är planerat.Vägen ner till banan snart klar!

Nu har Alléskolans anläggningsprogram nästan gjort klart vägen ner till banan. Man har även börjat förbereda för grunden till vår nya klubbstuga. Under v 51 har eleverna som gjort detta provat på bågskytte för att sedan gå på jullov.

NCC börjar schakta!

NCC startade måndagen den 28 november arbetet med den nya tavelplanen, tidigare under några veckor har Alléskolan gjort en väg ner till tavelplanen och platsen där vår klubbstuga och skjuthall skall ligga.

/Anders

3D-bild över anläggningen!

Så här är det då alltså tänkt att banan ska bli.
Klicka på bilden för att få upp en större version i nytt fönster!     Beatrice Arvidson
     Planeringsarkitekt


FÖRSTA SPADTAGET PÅ NYA BÅGSKYTTEANLÄGGNINGEN!

Fredagen den 18 november kl 11.00 togs det första spadtaget på Järnvägens BFs nya bågskytteanläggning.

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Doxryd och Klubbens ordförande Anders Fredriksson tog det första spadtaget, Det var flera representanter från Hallsbergs Kommun, några företagare (Rörkrökarn och Bravida) samt ca 15 personer från Järnvägens BF som deltog vi ceremonin.

När denna anläggning står klar så kommer tavelplanen att vara minst lika bra som den gamla, Dessutom har Kommunen tillsammans med Örebro läns idrottsförbund via Idrottslyfets anläggningsstöd gjort det ekonomiskt möjligt att bygga en klubbstuga med skjuthall och skjutpaviljong, där vi kommer att få plats med 36st utskjutningsfönster mot tavelplanen, vi kommer även att ha tillgång till en skog som rymmer minst en 30 måls skogsbana.

Järnvägens BF är otroligt tacksamma för att detta projekt redan från det att vi fick reda på att vi skulle bli av med den gamla tavelplanen varit stöttat till 100% av Hallsbergs kommun.Samt att Örebro Läns Idrottsförbund tror på oss och stöttar vårt projekt.

/Järnvägens Bågskytteförenings styrelse

     3D-ritning av Mats Lagneholt